پرش به محتوا

درباره نوشتن

گفتگوی مفصل و عمیق ناصر تقوایی با احمد شاملو در حضور آیدا و محمود دولت آبادی

در این 45 دقیقه تعدادی از شعرهای احمد شاملو را با صدای خودش می‌شنوید، بخشی از نظرات او درباره‌ی هنر و شاعری را می‌شنوید و می‌بینید و یک شعر از… ادامه »گفتگوی مفصل و عمیق ناصر تقوایی با احمد شاملو در حضور آیدا و محمود دولت آبادی

وقتی کتابی چندین بار ترجمه شده؛ با چه معیاری تصمیم بگیریم کدوم بهتره؟

قبول دارید که انتخاب هر روز سخت‌تر میشه؟ مخصوصا از هر کتاب مشهوری چندین و چند ترجمه توی بازار هست و آدم تکلیفش معلوم نیست که چیکار بکنه و چیکار… ادامه »وقتی کتابی چندین بار ترجمه شده؛ با چه معیاری تصمیم بگیریم کدوم بهتره؟

بالاخره کافئین روی خلاقیت اثر مثبت داره یا منفی؟

اگر حوصله‌ی دیدن ویدئو رو ندارید؛ می‌تونید متن رو بخونید؛ تقریبا کم‌و بیش همون محتواس و به یک سوال اساسی جواب میدیم: چطوری و بر چه اصولی مصرف کافئین رو… ادامه »بالاخره کافئین روی خلاقیت اثر مثبت داره یا منفی؟

شما با دست می‌نویسید یا معمولا تایپ می‌کنید؟

  آیا تا به حال براتون این سوال پیش اومده که فکر کنید کدوم روش بهتره؟ احتمالا برخورد کردید با کسانی که نوشتن با دست رو فضیلت می‌دونن و فکر… ادامه »شما با دست می‌نویسید یا معمولا تایپ می‌کنید؟

اگر شبیه نویسنده‌ی معروفی می‌نویسیم چه کنیم؟!

    در این ویدئو با گفتن چند نکته به این پرسش بسیار رایج جواب داده‌ام:   مهمترین نکته نترسیدن از چنین شباهت‌هایی است، اصلا جای نگرانی ندارد و نکته‌ی… ادامه »اگر شبیه نویسنده‌ی معروفی می‌نویسیم چه کنیم؟!

رستم و اسفندیار

ردپای ساختارهای داستان پلیسی جنایی در شاهنامه فردوسی

    این گفتگو رو تابستان  1400 در کافه کتاب فلسفه انجام دادیم، ویدئوش در یوتوب منتشر شده، در کانال خودم که اگر دوست داشتید ببینید و سابسکرایب هم بکنید.… ادامه »ردپای ساختارهای داستان پلیسی جنایی در شاهنامه فردوسی

نکات بنیادین روتین نوشتن

نکات بنیادین در مورد طراحی روتین نوشتن، چطور به نظمِ نوشتن برسیم؟

  تکراری‌ترین آموزه‌ی داستان‌نویسان قدیم و جدید شاید همین باشد: هر روز بنویس. اکثر نویسندگانی هم که می‌شناسید این عادت را داشته‌اند، از چخوف و داستایوفسکی تا بوکوفکسی و استفان… ادامه »نکات بنیادین در مورد طراحی روتین نوشتن، چطور به نظمِ نوشتن برسیم؟

چند نفر از ایرانیان می‌توانند کتاب بخوانند؟

 مردم ایران اغلب به عنوان جماعتی بی‌علاقه به کتاب و مطالعه سرزنش و تحقیر می‌شوند. چند کلمه با من همراه شوید. به نظر من، برای کتاب خواندن سه چیز لازم… ادامه »چند نفر از ایرانیان می‌توانند کتاب بخوانند؟

ماجرای ترجمه‌ی یک خط شعر از دبلیو.اچ.آدن w.h.auden

در توییتر پرسه می‌زدم و جسته گریخته چیزهایی می‌خواندم که با این چند خط شعر از دبلیو.اچ.آدن برخورد کردم و طبق معمول خیلی خوشم آمد (بهتر است از بپذیرم که… ادامه »ماجرای ترجمه‌ی یک خط شعر از دبلیو.اچ.آدن w.h.auden

تهران، شهرِ خون ( نقدی بر شهر شرنگ به قلم شراره شریعت‌زاده)

این یادداشت در مورد شهر شرنگ به قلم خانم شریعت‌زاده، قبلا در روزنامه آرمان ملی منتشر شده، اما در روزنامه بنا به ملاحظاتِ این دوره ـ چنان که افتد و… ادامه »تهران، شهرِ خون ( نقدی بر شهر شرنگ به قلم شراره شریعت‌زاده)